· 

Update A-nest, B-nest op komst...??

In deze nieuwsbrief een update over het A-nest, mama Mystic en tante Ten.

Alle katertjes gereserveerd, poesje blijft bij ons

De kittens van Mystic en Zhenikh zijn vandaag 7 weken oud. Het gaat hartstikke goed met ze; alle kittens zitten ruim boven de 950 gram en Aodhán weegt zelfs al net iets meer dan een kilo! Inmiddels zijn voor de katertjes de contracten getekend en zijn de aanbetalingen ontvangen. Dit betekent dat ze alle drie gereserveerd zijn. Hun nieuwe personeel heeft ook leuke namen voor ze bedacht: Artúr gaat Freddie heten, Aymon gaat Borys heten en Aodhán gaat Romeo genoemd worden. 

 

We hebben besloten om het poesje Aoibhe zelf aan te houden. We zullen bekijken hoe ze zich ontwikkelt. Qua karakter heeft ze de zachtaardigheid van haar vader Zhenikh en tegelijkertijd zien we ook de pit van haar moeder Mystic in haar terug. Ze zoekt ons regelmatig op om naast ons of op schoot een dutje te doen. We zijn erg blij met deze lieverd in onze cattery!

Supermama Mystic

Iedereen is altijd benieuwd hoe het met de kittens gaat en soms wordt moeder dan een beetje vergeten. Daarom ook speciale aandacht voor Mystic in deze nieuwsbrief. Mystic is vanaf de bevalling een fantastische moeder. Ze zorgt hartstikke goed voor haar kittens en vergeet niet dat ze ook goed voor zichzelf moet zorgen. Ze is ontspannen wanneer er bezoek is en laat dan makkelijk toe dat vreemden met haar kittens knuffelen. Ze houdt het op een klein afstandje prima in de gaten en als ze vindt dat de kittens melk nodig hebben, dan zorgt ze daarvoor. Ongeacht wie er bij haar kittens is.

Wordt 'tante Ten', 'mama Ten'?

Vanaf het moment dat de kittens een week of 4 oud waren, kreeg Mystic hulp van Tennessee. Tennessee ontpopte zich van het ene op het andere moment tot een ware moeder. Ze was er erg druk mee, met al het wassen, zorgen dat ze niet te ver weg liepen en voorzichtig spelen. Mystic vond het allemaal prima. Tennessee wordt al liefkozend 'tante Ten' genoemd door ons.

 

Omdat Tennessee zo druk was met moederen, hadden we de verwachting dat Tennessee voorlopig niet krols zou gaan worden. We waren dan ook behoorlijk verrast toen ze een paar dagen geleden behoorlijk krols werd! Op het moment dat ik dit schrijf, is Tennessee uit logeren bij Zhenikh (van cattery Siberian Sweetheart). We hopen dat tante Ten over ruim 9 weken mama Ten wordt en dat ze lekker over haar eigen kittens mag moederen. Of de dek geslaagd is en of Tennessee daadwerkelijk zwanger is, weten we pas over een aantal weken.

Persoonlijk

In de eerste paar maanden van 2019 was ik aanwezig op de jaarlijkse FelCan-dag met als thema 'de kat die niet eet'. Daarnaast heb ik de cursus 'huidproblemen bij de kat' van Huidadvies voor dieren gevolgd. Ook heb ik bij het HKI het diploma 'EHBO honden & katten' behaald. Aanstaande dinsdag staat de proeve van bekwaamheid op de agenda voor 'Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren, certificeerbare eenheid honden en katten'. Deze cursus is erg intensief geweest en ik hoop dan ook dat ik de cursus dinsdag met een positief resultaat mag gaan afsluiten. Duimen jullie voor me? In de volgende nieuwsbrief zal ik wat meer over dit vakbekwaamheidsdiploma schrijven.