Transparantie

Wij staan voor transparantie. Iedereen mag weten wat we doen, hoe we dat doen en welke keuzes we maken. In onze visie draagt transparantie bij aan kennisdeling. Veel informatie over onze werkwijze is terug te vinden op deze website, bijvoorbeeld hier. Daarnaast zijn onze katten onze passie en vinden we het leuk om iedereen mee te nemen in het reilen en zeilen van onze cattery. Het is niet altijd rozengeur en manenschijn en ook dat verhaal willen we delen. Onze belevenissen en die van onze katten zijn te lezen in de nieuwsbrief.

Gezondheidsprogramma Pawpeds

Omdat we transparantie belangrijk vinden, hebben we ervoor gekozen om deel te nemen aan het wereldwijde gezondheidsprogramma van Pawpeds met betrekking tot HCM. Onze katten worden periodiek (ongeveer jaarlijks) middels echo gesceend op HCM. Het resultaat laten we opnemen in de openbare database van Pawpeds om zo een steentje bij te kunnen dragen aan het gezondheidsprogramma. Hoe meer katteneigenaren hier aan deelnemen, hoe beter de kennis wordt over deze ziekte. In Nederland zijn slechts enkele specialisten verbonden aan dit programma, maar we hebben het er graag voor over om een stukje verder te rijden om bij een aangesloten specialist het onderzoek te laten doen.

Testresulaten beschikbaar

Onze katten worden middels echo getest op PKD, CIN en (jaarlijks herhaald) op HCM, bloedgroep en PKDef via een dna-test en via een bloedtest laten we onze katten periodiek testen op FIV en FelV. Alle resultaten zijn van beide ouderdieren altijd in te zien. 

Neocat

Naast deelname aan het gezondheidsprogramma hebben we bewust gekozen voor Neocat als vereniging waar we lid van zijn. Neocat biedt de mogelijkheid om het chipnummer van de kittens mee te laten sealen met de stamboom. Zo kan er niet gefraudeerd worden met chipnummers.