Favorieten

Op deze pagina staan onze persoonlijke favorieten. Dit zijn onze persoonlijke meningen en hiermee willen we niet stellen dat andere keuzes niet juist zouden zijn! Tevens worden we niet gesponsord om deze favorieten te benoemen. De reden voor deze pagina is dat we het leuk vinden om ons enthousiasme te delen. 

 

Deze pagina wordt aangevuld met o.a.:

Husse

Rufi

Zooplus

Miaustore

Pawpeds

 

Etc.

Husse - Opus Lynx

Wij zijn echte fans van Husse. Onze ragdoll Ianthe heeft zeer gevoelige darmen. Er zijn al vele onderzoeken gedaan en diverse voeding is uitgeprobeerd, maar er is maar weinig waar Ianthe het 'goed op doet', zoals dat zo mooi gezegd wordt. Er was een brok van Royal Canin waar ze geen reactie op gaf, maar dat was een brok voor gewichtsbeheersing. Indertijd hadden onze ragdolls dat nodig... Onze actieve en hormonale Siberische dames kunnen wel wat extra energie gebruiken en hebben vooral geen behoefte aan gewichtsbeheersing, integendeel. We wilden een brok vinden waar álle katten van konden eten, zonder afbreuk te doen aan hun gezondheid. We hebben diverse premium-merken geprobeerd. Hoe langzaam we ook omschakelden, er kwam altijd een punt dat Ianthe (en soms ook Poppy of Lily) problemen kreeg met de ontlasting (lees: diarree). En toen ontdekten we Husse, en wel de Husse Opus Lynx. Dit is een graanvrije brok, relatief hoog in proteïne. We hebben zeer langzaam overgeschakeld en sinds het najaar van 2018 zijn alle katten volledig over op Husse Opus Lynx. De ontlasting is beter dan ooit tevoren, de gewichten zijn goed en de vacht glanst. Wat zijn we hier blij mee!

 

Wanneer onze kittens voor het eerst brokjes krijgen, krijgen ze de Husse Kattunge. Dit is speciaal kittenvoer; de brokjes zijn heel klein waardoor het makkelijker te eten is. De Kattunge is niet graanvrij. In onze beleving is het juist goed dat de darmen kennis maken met niet-graanvrij voedsel, zodat bij een eventuele overstap op ander voer er minder problemen te verwachten zijn. Wanneer de kittens een week of 12 oud zijn, zien we dat ze de kittenbrokjes laten staan en liever mee eten van de Opus Lynx. De samenstelling van dit voer is dusdanig dat het ook erg geschikt is voor opgroeiende kittens. Naast deze brok waar we werkelijk lyrisch over zijn, heeft Husse ook goed blikvoer dat hier door jong en oud met smaak wordt gegeten. 

 

Misschien lijkt het wel zo als je dit jubelverhaal leest, maar ik heb heus geen aandelen ;-) Wil je meer weten over Husse, neem dan gerust contact met me op! 

Rufi Drapaki krabpalen

Er zijn heel veel krabpalen te koop die er prachtig uit zien, maar die na een half jaar tot een jaar echt helemaal versleten zijn. En dat is jammer, want een krabpaal is best prijzig. Na heel wat krabpalen geprobeerd te hebben, waren we behoorlijk tevreden over de Natural Paradise-serie, verkrijgbaar bij Zooplus. Ondertussen hebben we 7 katten met bij elkaar opgeteld een behoorlijke klim- en krabbehoefte. Onze krabpalen van Natural Paradise begonnen steeds harder te slijten... Op een kattenshow had ik al eens bij de stand van Rufi staan kijken en een vriendin van me kocht een krabpaal van Rufi. Naar onze mening is dit de Rolls Royce onder de krabpalen. Krabpalen van een fantastische kwaliteit, wel met bijbehorend prijskaartje. Desondanks zijn er weinig spullen waar ik zo blij mee ben als met de krabpalen van Rufi! Ze lijken wel onverslijtbaar, de ligplekken zijn robuust en ruim, het sisal zit hartstikke goed vast, de stoffen onderdelen zijn allemaal te wassen en zijn van een materiaal dat niet voor statische vachten zorgt. Inmiddels hebben we een wandpaal, een ligton, twee grote losstaande krabmeubels en zelfs een kittenpaal. Wij zijn ontzettend blij met deze investering en raden iedereen Rufi aan.