Even voorstellen...

Mijn naam is Femke en samen met mijn man Maurice ben ik eigenaar van cattery Beautiful Bear, gevestigd in Waalwijk. 

 

Omdat wij geen broodwinning hebben uit de cattery, werken we allebei. Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs en Maurice heeft een technische adviesfunctie bij een bedrijf dat technische producten levert.

 

Wij zijn gek op dieren en op katten in het bijzonder. In het verleden hebben we tweemaal tijdelijk een zwerfkatje opgevangen. Dat wakkerde de wens voor een eigen kat aan. Die wens ging in vervulling met de komst van Beer en Lilly, onze eerste ragdolls. Ianthe kwam een half jaar later als herplaatser vanuit diezelfde ragdoll-cattery bij ons terecht.

 

Het gevoel begon te kriebelen dat we ook wilden gaan fokken. Hoe gaaf zou het zijn om kittens geboren te zien worden en zorg te dragen voor die kleintjes? We besloten dit gevoel verder te onderzoeken. Fokken met ragdolls leek voor de hand te liggen, maar toen ontdekten we de Siberische kat. We waren op slag verliefd. 

 

Zo begon het dat we ons gingen verdiepen in het ras en alles dat we moesten weten voordat we aan de aanschaf van een poesje konden beginnen. We werden gewaarschuwd dat er veel tijd en geld in zou gaan zitten en in de praktijk is dat ook het geval. Wij kiezen er bewust voor om dit te investeren in onze katten en de cattery. Het is onze hobby en een hobby mag wat kosten. Tegelijkertijd krijgen we er ook heel veel voor terug; we genieten jaarrond van onze katten en van de nestjes die er af en toe zijn. Ook vinden we het hartstikke leuk om te zien hoe blij mensen met een kleine Beautiful Bear zijn. Daarnaast vinden we het fijn om mensen te kunnen helpen met alle denkbare vragen en voorbereidingen op de komst van hun kitten. Uiteraard staan we ook na de verhuizing nog graag voor iedereen klaar!   

 

Al onze katten zijn onderdeel van ons gezin. Ze kunnen zich vrij door het huis bewegen en ze hebben zelfs hun eigen kattenkamer. We beschikken over een mooie buitenren zodat ze ook kunnen genieten van de frisse buitenlucht. De cattery is gericht op de Siberische kat en wij fokken dan ook niet met de ragdolls (dat kan ook niet, aangezien ze 'geholpen' zijn). Vanwege de aanwezigheid van de ragdolls is een allergietest bij ons niet goed mogelijk!

 

Als fokker investeren wij veel in kennis, staan wij voor transparantie en doen wij er alles aan om onze katten, kittens en het ras gezond te houden. Kijk in de submenu's van deze pagina wat wij hieronder verstaan.