I-nestje - mei 2022

Ch. Ros Sodisera Mongattone & Raisa Radinka van Maranovski

Raisa en het I-nestje, 1 dag oud
Raisa en het I-nestje, 1 dag oud

Op 6 mei kondigden weeën de aanstaande bevalling aan. Raisa wilde aanvankelijk in allerlei hoekjes wegkruipen voordat ze uiteindelijk in de geboortekist terecht kwam. Er volgde een pittige bevalling en Raisa had het zwaar. Na ruim 2 uur waren er 4 kittens geboren, allemaal katertjes. 

De eerste dagen na de bevalling kwam de melkproductie moeizaam op gang. De kittens piepten meer dan gebruikelijk omdat ze honger hadden en van het piepen werd Raisa onrustig. In overleg met de dierenarts hebben we haar injecties gegeven om de melkproductie te stimuleren. Toen ze eenmaal voldoende melk gaf, waren de kittens rustig en Raisa zelf ook. Inmiddels ligt het stel er tevreden bij en groeien de kittens elke dag weer een beetje meer. 

Voor het I-nestje hebben we gekozen voor Hebreeuwse namen.

Beautiful Bear Iddo

DOB: 06-05-2022

Geboortetijdstip: 12.28u

Black solid katertje

Status: verhuisd

Roepnaam: Robert

 

Iddo is een rustig kereltje, maar zodra de deur opengaat springt hij als een kleine kamikaze-piloot over de ren, door de deur, de gang op. Hij vindt het leuk om de boel te verkennen, maar zodra hij in de gaten heeft dat er iets lekkers uitgedeeld wordt dan is hij er als de kippen bij. Iddo wisselt het rennen en stoeien af met een moment van rust om zich uitgebreid te laten knuffelen.

Beautiful Bear Ishvi

DOB: 06-05-2022

Geboortetijdstip: 13.02u

Black tabby mackerel katertje

Status: verhuisd

Roepnaam: Ishvi

 

Ishvi heeft een aardje naar zijn vaartje; een heerlijk flinke en relaxte kater. Hij kan er heerlijk ergens overheen hangen, daarom noemen we hem ook wel onze hangjongere. Ook hij heeft een aardige dosis energie en rent en stoeit er lekker op los met zijn broertjes.

Beautiful Bear Ibzan

DOB: 06-05-2022

Geboortetijdstip: 13.25u

Black solid katertje

Status: blijft als castraatje in onze cattery

Roepnaam: Ibzan

 

Kleine Ibzan had het de eerste drie weken van z'n leven erg moeilijk. Het lukte niet om voldoende melk te drinken bij mams, waardoor hij veel te weinig in gewicht toenam. Hij had wel honger en liet dat duidelijk horen. We hebben hem meerdere keren per dag de fles gegeven en ja, dat schept een band. Ongepland en onverwacht heeft hij ons hart dusdanig gestolen, dat we hebben besloten hem als castraatje in onze cattery te houden. 

Beautiful Bear Iscah

DOB: 06-05-2022

Geboortetijdstip: 14.081u

Black solid katertje

Status: verhuisd

Roepnaam: Lyo

 

Iscah heeft nét iets meer tijd nodig dan z'n broertjes om de kat uit de boom te kijken. Eenmaal gewend en vertrouwd dan haalt hij de grappigste capriolen uit. De ene keer stuitert en springt hij over allerlei denkbeeldige obstakels heen en de andere keer neemt hij uitgebreid de tijd om zich te laten knuffelen.