G-nestje - 17 januari 2022

Ch. Ros Sodisera Mongattone & Mystic iz Odissei

Mystic met dochter Gloss
Mystic met dochter Gloss

 

Op zondag 16 januari was Mystic wat onrustig, maar de voorweeën begonnen pas echt op 17 januari. Ze was erg onrustig, oogde vermoeid en omdat er geen kitten verscheen nadat de persweeën waren begonnen, gingen we naar de dierenarts. Bij de dierenarts werd vastgesteld dat er nog geen kitten voelbaar was in het geboortekanaal, maar dat de hartjes van de kittens het goed deden. 

Na het toedienen van oxytocine (weeënopwekker) was er nog geen kitten geboren. Omdat onze dierenartsenpraktijk ging sluiten, werden we overgedragen aan het dierenziekenhuis. Na het maken van een foto en een echo, werd een keizersnede geadviseerd. We lieten Mystic achter en rond half 11 's avonds kregen we het bericht dat de operatie goed was verlopen, maar dat de kittens het zeer zwaar hadden. Ze ademenden niet zelfstandig en de hartslag was zeer zwak. Ook moeder Mystic had het erg zwaar om bij te komen uit de narcose. 

Om half 12 kregen we het bericht dat de kittens zelfstandig ademden, maar dat ze zeer zwak waren. Ze moesten opgenomen worden om de juiste medische zorg te kunnen krijgen indien nodig. 

's Nachts zijn ze een aantal keren gevoed, want Mystics melk kwam niet goed op gang. De volgende dag (dinsdag) dronken de kittens goed zelf en die middag hebben we Mystic en haar drie kittens opgehaald en naar huis gebracht. 

 

De kittens zijn alle drie red solid en ze kregen de namen Gold, Glow en Gloss. 

 

Helaas ging Gold op woensdag hard achteruit. Helaas hebben wij 's middags afscheid van hem genomen. Binnenkort zal hierover een blogbericht verschijnen.

Beautiful Bear Gloss

DOB: 17-01-2022

Solid red poesje

Status: blijft bij ons

Roepnaam: Gigi

 

Gloss is een kleine wildebras, net zoals haar mama was toen ze als kitten bij ons kwam. Alles is een uitdaging voor haar, want je kunt overal mee spelen, op klimmen en af springen. Op schoot zitten doet ze regelmatig, vooral om haar omgeving goed in de gaten houden want je zult maar een leuke uitdaging mislopen!

 

We noemen Gloss Gigi. Gi van de letter 'g' op z'n Engels uitgesproken. En dan twee keer, zodat we het overleden broertje Gold kunnen eren. 

 

Beautiful Bear Glow

DOB: 17-01-2022

Solid red katertje

 Status: gereserveerd

 

Glow is wat rustiger dan zijn zusje Gloss, maar Glow doet er niet moeilijk over wanneer Gloss hem uitdaagt voor een potje stoeien of spelen. Glow staat altijd klaar om ons te begroeten. Glow is een lekkerbek en lust echt alles. Een heerlijk en lief mannetje!


Gloss Gigi en Glow
Gloss Gigi en Glow