F-nestje - 26 december 2021

Ch. Denethor Malyj Enisej & Beautiful Bear Diya

F-nest - 5 dagen oud
F-nest - 5 dagen oud

Op 25 december was Diya wat onrustig en zocht ze onze ragdoll Beer op om mee te knuffelen. We wisten dat de bevalling aanstaande was, maar hoe laat het echt zou gaan beginnen is altijd een verrassing. Toen er 's avonds laat nog geen weeën waren, zijn we gaan slapen. Na een uurtje slaap gingen we toch even kijken bij Diya en ze bleek weeën te hebben. Om 1:42 uur werd het eerste kitten geboren. Snel volgden nummer 2, 3 en 4. Daarna had ze nauwelijks nog weeën en we zagen dat het niet goed ging met Diya. We belden het dierenziekenhuis en we konden om 4:45 uur terecht. Daar werd een röntgenfoto gemaakt waarop te zien was dat Diya nog 2 kittens droeg. Op de echo die volgde was echter te zien dat de hartjes niet meer klopten. De kittens moesten echter wel geboren worden, omdat niets doen zou leiden tot een gevaar voor moeder. We konden kiezen uit een keizersnede die pas in de loop van de ochtend gedaan zou kunnen worden of oxytocine (hormoon dat weeeën opwekt) toedienen in de hoop dat de kittens geboren zouden kunnen worden. De oxytocine kon via een infuus in het dierenziekenhuis zodat Diya daar gemonitord kon worden, of via een injectie zodat ze meteen mee naar huis kon. Omdat er thuis 4 pasgeboren kittens piepend op hun moeder aan het wachten waren, kozen voor de laatste optie in de wetenschap dat er twee kittens levenloos geboren zouden gaan worden. Dat gebeurde dan ook tussen 6:15 en 7:15 uur. Na het verdriet van twee prachtige kittens die helaas niet meer in leven waren, waren we vooral blij met de vier kleintjes die als eerste geboren waren. 

 

Omdat de kittens op tweede Kerstdag zijn geboren, krijgen ze allemaal een naam die met Kerst te maken heeft. De twee overleden kittens geven we de namen Fairy en Fire.  

Beautiful Bear Faith

DOB: 26-12-2021

Solid black tortie poesje met wit

Geboortetijdstip: 01.42 uur

Geboortegewicht: 116 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Semmie

 

 

Fatih kijkt eerst even de kat uit de boom, maar als ze eenmaal los is dan gaat ze ervoor. Ze is een heel vrolijk poesje en ziet overal kansen om te spelen. Of dat nou één van haar zusjes is, een speelgoedje of mama's staart. Hartstikke lief en een tikje ondeugend, daar houden we van!

Beautiful Bear Froh

DOB: 26-12-2021

Solid black poesje

Geboortetijdstip: 02.03 uur

Geboortegewicht: 124 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Froh

 

Froh is met de meeste ontdekkingen tot nu toe de eerste. Ze kwam als eerste de kist uit om de wijde wereld te ontdekken, dronk als eerste uit het bakje water en had als eerste de kattenbak ontdekt. Froh is gek op aandacht en staat al naar je te piepen als ze in de gaten heeft dat er iemand in de buurt is. Eenmaal aandacht kan het twee kanten op: lekker druk spelen of in je handen in slaap vallen.

Beautiful Bear Frosty

DOB: 13-06-2021

Solid blue poesje met wit

Geboortetijdstip: 02.29 uur

Geboortegewicht: 102 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Frosty

 

Frosty is heel nieuwsgierig en kijkt je met vragende ogen aan om geknuffeld te worden. Ze likt tijdens het knuffelen graag aan je vinger. Frosty heeft een klein knikje in haar staartje, wat haar natuurlijk extra speciaal maakt. Ze is een supermooi en lief knuffeltje.

 

Beautiful Bear Feliz

DOB: 26-12-2021

Solid (?) blue tortie poesje met wit

Geboortetijdstip: 03.02 uur

Geboortegewicht: 108 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Nina

 

Feliz is misschien nog wel klein (tevens de kleinste in het nest), maar ze is een ontzettend slim poesje. Ze verbaasde ons al meerdere keren met plekjes waar ze op geklommen was waar we geen idee van hadden hoe ze dat voor elkaar had gekregen. Feliz is een kleine wildebras die haar zusjes graag uitdaagt voor een potje stoeien en tegelijkertijd kan ze ook genieten van een flinke knuffelpartij.