E-nestje - 13 juni 2021

Ch. Ros Sodisera Mongattone & Beautiful Bear Aoibhe

E-nest - 7,5 week oud
E-nest - 7,5 week oud

Op 13 juni 2021 werd Aoibhe halverwege de ochtend behoorlijk onrustig. Ze zocht een fijn plekje en dat bleek aanvankelijk niet de geboortekist te zijn die we al een weekje voor haar klaar hadden staan. Last-minute hebben we de kist verplaatst en toen vond Aoibhe het goed. De eerste weeën begonnen en toen Raisa nieuwsgierig kwam kijken, probeerde ze Raisa aan haar nekvel de kist in de trekken. Dat vond Raisa geen goed idee. Onze lieve ragdoll Beer kwam even kijken en besloot bij Aoibhe te gaan liggen. Hij gaf haar een enorme wasbeurt en daar werd Aoibhe zichtbaar rustig van. Een vertederend tafereeltje! De echte persweeën begonnen na de middag en halverwege de middag waren er maar liefst 6 kittens geboren! Aoibhe heeft het fantastisch gedaan en de bevalling ging uitermate voorspoedig. 

 

Graag stellen we jullie voor aan het E-nestje. De namen zijn gekozen binnen het thema 'eilanden'.

Beautiful Bear Echo

DOB: 13-06-2021

Black tortie solid poesje

Geboortetijdstip: 13.19 uur

Geboortegewicht: 102 gram

Status: blijft in onze cattery

Roepnaam: Echo

 

Echo is een onbesuisde 'dolle juin', zoals we dat op z'n Brabants zeggen. Ze is onbevreesd, laat de kaas niet van het brood eten door haar iets forsere broertjes en als ze bedacht heeft dat ze de woonkamer wil verkennen dan krijg je haar niet op andere ideeën. Ze is een echte avonturier en ook de grote katten heeft ze nu al tot haar vriendengroep gebombardeerd (ook al is dat niet voor elk huisgenootje wederzijds...). Ze kan een tikje brutaal zijn, maar geniet ook van knuffels en aandacht.

Beautiful Bear Eclipse

DOB: 13-06-2021

Black solid katertje

Geboortetijdstip: 13.36 uur

Geboortegewicht: 108 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Vino

 

Dit pantertje is een grote vriendelijke reus. Met de leeftijd van 7 weken woog hij al iets meer dan een kilo en hij is zichtbaar groter dan zijn broertjes en zusjes. Tijdens het stoeien heeft hij niet in de gaten dat hij 50-150 gram zwaarder is dan de rest en zijn broertjes en zusjes delven dan ook het onderspit. Toch maakt dat hem niet minder leuk in hun ogen! Eclipse houdt van eten en nog voordat hij 6 weken oud was, at hij al lekker met de brokjes voor de volwassen poezen mee. Rondlopen in de woonkamer doet hij heel graag, want overal staan bakjes met eten en dat betekent lekker smullen! Hij probeert zijn grote held Beer af en toe uit te dagen voor een potje stoeien, maar Beer vindt zo'n klein ukje nog wat te spannend. Eclipse ligt het liefst bovenop zijn nestgenootjes of nog beter; hij wordt door hen gebruikt als kussen.

Beautiful Bear Emirau

DOB: 13-06-2021

Black tabby katertje

Geboortetijdstip: 14.01 uur

Geboortegewicht: 116 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Ilya

 

Emirau is een prachtig katertje met een heel zacht karakter. Hij is ontzettend nieuwsgierig en gek op knuffelen. Wel is hij ten opzichte van zijn broertjes en zusjes wat meer op zichzelf, alsof hij niet zo'n behoefte heeft aan al die drukte. Hierin lijkt hij echt op z'n vader; die is ook liever lui dan moe ;-) Hij ligt dan ook vaak op een rustig plekje te slapen. Maar onderschat zijn energie niet hoor! Wanneer hij wakker is, doet hij wel gezellig mee met een stoeispelletje. 

Beatiful Bear Émao

DOB: 13-06-2021

Black tabby katertje

Geboortetijdstip: 14.19 uur

Geboortegewicht: 114 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Pastis

 

Dit mannetje is de mannelijke uitvoering van Echo qua karakter. Haantje de voorste, altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Of er nou een nieuwe klimpaal staat, er nieuw voer wordt aangeboden of een onbekend speelgoedje in de ren ligt; Émao zal het wel even onderzoeken. Hij wandelt graag door de woonkamer om nieuwe dingen te ontdekken. Émao heeft batterijen met een lange levensduur ;-)

Beautiful Bear Émaé

DOB: 13-06-2021

Black tortie tabby poesje

Geboortetijdstip: 14.52 uur

Geboortegewicht: 102 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Lola

 

Hoor je een kitten piepen? Dan is het Émaé. Ze is dan namelijk al naar je toe gedribbeld en staat vanaf de grond je aandacht te trekken. Een dametje met pit, maar niet zo onbevreesd als bijvoorbeeld Echo. De grote katten vindt ze reuze interessant, maar ze luistert goed wanneer zij hun grenzen aangeven. 

Beautiful Bear Elba

DOB: 13-06-2021

Black tortie tabby poesje

Geboortetijdstip: 15.10 uur

Geboortegewicht: 98 gram

Status: verhuisd

Roepnaam: Elba

 

Elba is een wat rustiger poesje. Ze is de laatstgeborene en de kleinste van het stel. Ze heeft een zachtaardig karakter. Elba zoekt de uitdaging niet veel zelf op, maar ze vindt het wel heel leuk wanneer haar broertjes en zusjes haar in het spel betrekken. Ze speelt dan volop mee. Ze kan ons ook heel verleidelijk aan zitten te kijken en vraagt dan om aandacht. Vergis je niet, er zit zeker ook pit in dit dametje!