A-nestje - 9 maart 2019

W. Ch. SarSibi Zhenikh & Mystic Iz Odissei

Op 9 maart 2019 zijn onze poes Mystic Iz Odissei en kater World Champion Sarsibi Zhenikh van cattery Siberian Sweetheart ouders geworden van 4 kittens: 2 black tabby katertjes, 1 black tabby poesje en 1 red tabby katertje.

 

We hadden al bedacht dat als we een rood katertje in het nest zouden hebben, hij de naam Artúr zou gaan

krijgen. De herkomst van de naam Artúr is niet helemaal zeker, maar het meest aannemelijk is dat Artúr een verwijzing is naar ‘beer’ of ‘beer-achtig’. Dat vonden we een leuke verwijzing naar onze cattery-naam Beautiful Bear. We hebben gekozen voor de Ierse schrijfwijze en hebben daar andere Ierse namen bij

gezocht voor ons A-nestje, namelijk Aoibhe, Aodhán en Aymon.

 

Hieronder stellen we ze aan u voor:

Beautiful Bear Aoibhe

DOB: 09-03-2019

Poesje, black tabby blotched

Status: blijft in de cattery

 

Aoibhe is het enige poesje in het nestje, maar ze laat zich het kaas niet van het brood eten door haar broertjes. Ze ravot net zo hard mee. Tegelijkertijd is ze ook heel lief. Wanneer ze buiten de ren aan het rennen en spelen is en ze wordt ineens moe, zoekt ze ons op om op schoot of tegen ons aan te gaan slapen. 

 

Aoibhe blijft in onze cattery en we hopen in 2020 haar eerste kittens te mogen verwelkomen. 

Beautiful Bear Artúr

DOB: 09-03-2019

Katertje, red tabby blotched

Status: verhuisd

Roepnaam: Freddie

 

Artúr is het enige rode katertje in het nest, daardoor valt hij erg op naast zijn black tabby broertjes en zusje. Artúr is een kleine verkenner en tijdens zijn ontdekkingstochten vindt hij het maar wat leuk als hij een andere kat tegen komt. Beer is z'n favoriete partner in crime. Hij worden hier heel wat 'schaduwgevechten' gehouden door Artúr en Beer, erg grappig om te zien. Verder is Artúr verzot op zijn nestgenootjes, ze zijn ook zo leuk om mee te spelen! 

Beautiful Bear Aymon

DOB: 09-03-2019

Kater, black tabby spotted

Status: verhuisd

Roepnaam: Borys

 

Aymon viel de eerste weken na zijn geboorte op door zijn mooie streepjespatroon, waardoor we vermoedden dat het tabbypatroon mackerel is. Nu hij wat groter is, zijn de stipjes van het spotted-patroon duidelijk te zien. 

 

Aymon is een guitig ventje en een hele grote fan van spelen. Hij is in de ren het meest actief van allemaal en hij spoort zijn broertjes en zusje regelmatig aan om mee te spelen. Daarbij maakt het niet uit of ze liggen te slapen, want een staartje is altijd leuk speelgoed. Aymon ontdekte heel veel dingen als eerste, zoals hoe je uit de werpkist moet klimmen, hoe je op de kattenbak moet plassen en hoe je water uit een bakje drinkt. 

Beautiful Bear Aodhán

DOB: 09-03-2019

Katertje, black tabby spotted

Status: verhuisd

Roepnaam: Romeo

 

Aodhán werd als eerste geboren en had een geboortegewicht van 114 gram. Dit gewicht had hij 6 dagen na zijn geboorte al verdubbeld. Aodhán is erg donker waardoor zijn tabbypatroon lange tijd moeilijk zichtbaar was. Inmiddels hebben we gezien dat dit spotted is. 

 

Aodhán is een flinke knul en heeft daags voordat hij 7 weken oud was al de 1-kilo-grens overschreden. Aodhán speelt veel met zijn broertjes en zusje, maar hij kan zich ook prima alleen vermaken met een balletje of veertje. Hij was degene die spelenderwijs ontdekte dat hij het kittenkrabpaaltje kon gebruiken om uit de ren te springen. Een slim boefje dus! 

Moeder Mystic met haar kroost