· 

Nieuwsbrief 13 - september 2022

Dit is de laatste nieuwsbrief de we zullen sturen... In deze nieuwsbrief delen we ons besluit dat we stoppen met fokken, kijken we terug op de afgelopen jaren en brengen we onder de aandacht dat Rosso en z'n maatje Denethor een nieuw huisje zoeken.

Wij stoppen met fokken

Na veel pech en tegenslag in de afgelopen jaren hebben we een hele dikke knoop doorgehakt; wij stoppen met fokken. Dit besluit valt ons heel zwaar, want we hebben het altijd met heel veel passie gedaan.

 

We hebben intens genoten van de kittens, gelachen om hun bokkensprongen, gejuicht bij de eerste stapjes en eerste hapjes. We hebben ons verwonderd over de kracht van het moederschap, hoe instinctief de moeders hun kittens hebben gevoed, verzorgd en grootgebracht. We hebben genoten van de onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen die we van de moeders en hun kittens hebben mogen ontvangen.

 

We hebben gehuild bij alle poezen die we hebben herplaatst, want het afscheid viel ons steeds zwaar. We hebben machteloosheid en frustratie gevoeld als zieke kittens na 5 dagen dwangvoeren nóg niet wilden eten. We zetten de wekker op een tijdstip midden in de nacht als er extra zorg nodig was. We hebben nachten op de bank geslapen als er een bevalling aanstaande was of er net kittens waren geboren.

 

De pech die we hebben gehad leidde steeds tot torenhoge rekeningen (zo kostte de spoedkeizersnede van Mystic begin dit jaar bijvoorbeeld 1850 euro). Hoewel de verkoop van kittens nooit kostendekkend is geweest, is de hoofdreden dat we stoppen geen financiële reden. De zorg die de kittens nodig hebben in geval van ziekte (24 uur per dag dwangvoeren en dagelijks naar de dierenarts) is ons afgelopen zomervakantie opgebroken. We hebben ons daarnaast gerealiseerd dat we deze zorg niet kunnen bieden als zoiets gebeurt buiten een vakantieperiode. Wat ons ook erg veel kruim heeft gekost is de onvoorspelbaarheid van het gedrag van moederpoezen. Dit jaar ontstond onenigheid in de groep waardoor we zowel tijdens het F- en G-nest en gedurende het H- en I-nest poezen gescheiden hadden. Dit betekende sluizen, opletten wie waar is, continu onderling afstemmen welke deuren er wel en niet open konden. Dit betekende ook dat een deel van de katten niet vrij door het huis kon bewegen en dat voelde niet goed.

 

Nu hebben we de knoop doorgehakt om te stoppen met fokken. Wat rest is trots. Trots op alle kittens en herplaatste poezen die nu zoveel mensen blij maken. Trots op dat we nóóit concessies hebben gedaan aan de zorg voor onze katten en kittens. We hebben werkelijk álles gegeven, met liefde.

 

We blijven uiteraard altijd bereikbaar voor het personeel van onze kittens en hopen nog veel van ze te horen. Wij blijven intens genieten van onze geweldige siberendames Raisa, Echo en Gigi, ons fantastische siberenventje Ibzan en onze kanjers van ragdolls Ianthe, Beer en Lily.

Terugblik

Bekijk het filmpje met een compilatie van al onze Siberische  kittens en poezen die bij ons gewoond hebben.

Herplaatsers Rosso en Denethor

Wij zijn op zoek naar een platina mandje voor Rosso en z'n maatje Denethor die samen met pensioen gaan. We zoeken een huisje waar ze samen mogen blijven omdat ze niet anders gewend zijn en hartstikke gek zijn op elkaar. Het liefst een huisje zonder hele kleine kinderen, geen andere katten en geen honden. Ook een huisje waar allergie geen rol speelt omdat we ze maar 1 keer willen laten verhuizen. Een kattenren of afgezet balkon zullen ze heel erg op prijs stellen. Ze worden binnenkort beiden gecastreerd en mogen dan als de hormonen gezakt zijn, verhuizen.

 

Ros Sodisera Mongattone heeft de kleur Cream en is een flinke jongen. Hij is een enorme lieverd houdt enorm van knuffelen, laat je merken als hij dit wil en ook als hij dit niet wil. Het is een rustige jongen met een gouden hartje, hij zal wel in een nieuw huisje even moeten wennen. Hij is geboren op 22 maart 2019, hij is getest op HCM (elk jaar via echo), PKD en CIN (via echo) Fiv/Felv (via bloed) en PKDef (via dna).

 

Denethor Malyj Enisej is Blue Tabby Spotted en White en ietsje kleiner dan zijn vriend Rosso. Ook Denethor is een knuffelbeer maar een beetje verlegen in het begin. Hij doet geen vlieg kwaad en is een echte schat. Hij is geboren op 25 januari 2019, hij is getest op HCM (elk jaar via echo), PKD en CIN (via echo) Fiv/Felv (via bloed) en PKDef (via dna).

 

Beide katers wonen bij cattery Siberian Sweetheart. Mocht je denken, deze jongens willen we heel graag een plekje geven, stuur ons dan even een uitgebreid bericht zodat we een idee krijgen waar ze terecht zouden komen.

Ros Sodisera Mongattone

Denethor Malyj Enisej


Bedankt

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief en het meeleven met het reilen en zeilen in onze cattery!