· 

Nieuwsbrief 10 - mei 2021

De laatste nieuwsbrief dateert alweer van begin januari, de hoogste tijd voor de laatste nieuwtjes! Ondermeer vertellen we over Aoibhe's zwangerschap, over onze nieuwe aanwinst Raisa en er zijn nog enkele plekken op de wachtlijst beschikbaar. 

Aoibhe is zwanger!!

Eind maart hebben zowel Aoibhe als Rosso de echo voor HCM gehad. Allebei met een negatief resultaat. Toen Aoibhe begin april krols werd, is ze op bezoek geweest bij Rossol Het resultaat is dat Aoibhe zwanger is! Aanvankelijk twijfelden we daar wat over, want ze leek krols te blijven. Nu is ze inmiddels al ruim 800 gram aangekomen en is er aan weerszijden een duidelijke baby-bump te zien. Het wassen wordt al wat lastiger want haar buik begint wat in de weg te zitten. Verder slaapt ze ontzettend veel. Vooralsnog zien we een voorspoedige zwangerschap. Medio juni is ze uitgerekend en hopen we dat er een stel gezonde kittens geboren zal worden! Kittens kunnen tabby (‘streepjespatroon’) of solid (effen, zonder patroon) zijn, zowel black (zwart) als tortie (rood én zwart).

 

Overigens is ook Beautiful Bear Bermuda Rose zwanger van Rosso! Rose is vorig jaar bij ons geboren en woont nu bij cattery Siberian Sweetheart. Ook al is Rose niet meer van onze cattery, we zijn er wel ontzettend trots op dat Rose ook mama zal worden. Alle kittens van Rose staan reeds in optie voor de mensen op de wachtlijst van Siberian Sweetheart. 

Raisa Radinka van Maranovski

Raisa is eind december geboren bij cattery Maranovski en eind april is ze bij ons gekomen. Raisa is een heerlijk zelfverzekerd poesje en dat zorgde ervoor dat het inburgeren heel erg voorspoedig is verlopen. Op een of andere manier krijgt ze dingen voor elkaar die de andere katten niet in hun hoofd durven halen. Zo is Mystic niet zo gediend van speelse verrassingsaanvallen en moeten de anderen dat met een mep en een grom bekopen. Als Raisa dat doet dan wordt het getolereerd en gaat Mystic zelfs het spel met Raisa aan. Dat is heel erg leuk om te zien! Raisa en Diya zijn een gouden duo. Waar Raisa gaat, volgt Diya. Ze dagen elkaar lekker uit en dan wordt er wat afgesjeesd hier in huis! Ook onze rustige ragdoll Beer laat zich regelmatig verleiden tot een ren-spelletje met Raisa. Kortom, Raisa brengt veel leven in de brouwerij. Ook is ze niet bepaald eenkennig. Zowel wijzelf als ons bezoek heeft de plicht om haar te knuffelen en daar zorgt ze zelf wel voor. Haar motortje gaat al aan zodra er oogcontact is en als het knuffelen niet intens genoeg is dan duwt ze haar snuit flink in je hand. Wij zijn helemaal verliefd op kleine Raisa!

Diya

Diya viert volgende maand haar eerste verjaardag. Ze is nog niet krols geweest en dat vinden we helemaal niet erg. Zo kan ze nog even lekker doorgroeien, zonder dat ze last heeft van gierende hormonen. Ze heeft een mooie dichte vacht, is dankzij haar liefde voor eten lekker vol qua postuur (ze weegt 4,3 kilo, volgens de dierenarts mooi op gewicht) en ze is hartstikke lief voor de andere katten. Zo krijgen de andere katten gewenst én ongewenst kopjes van haar, kruipt ze graag bij een ander in een mandje en speelt ze graag met wie er dan ook zin in heeft.

 

Zodra ze krols wordt, zorgen we dat ze middels echo getest wordt op HCM, PKD en CIN en als alles in orde is dan mag ze op bezoek bij een kater. We hopen dat we dit jaar ook van Diya een nestje mogen verwelkomen.

Mystic

Sinds afgelopen zomer heeft Mystic suprelorin, waardoor ze niet meer krols wordt zolang als de suprelorin werkt. Mystic is de afgelopen periode nog prachtig ontwikkeld. Waar zij voorheen onder invloed van hormonen wat aan de smalle en kleine kant was, is ze nu een hele mooie compacte en stevige beer geworden. Dat merk je vooral goed wanneer je haar oppakt; ze is gemiddeld van formaat, maar weegt bijna 5 kilo. Eén bonk spier! We weten niet hoe lang de suprelorin zal werken, maar vooralsnog vertoont ze geen tekenen dat de suprelorin al uitgewerkt zou zijn. We rekenen dit jaar dan ook niet op een nestje van haar, maar we genieten ondertussen wel lekker van haar gekke streken en knuffelbuien. 

Wachtlijst - enkele plekken beschikbaar

Edit: onderstaande tekst stond in de nieuwsbrief die we eind mei naar de nieuwsbrief-abonnees hebben verzonden. Er kan niet meer op deze oproep gereageerd worden.

 

Hoewel we op onze website hebben aangegeven dat er geen plekken meer beschikbaar zijn op de wachtlijst, zijn er ondertussen toch enkele plekken vrij gekomen. Afhankelijk van het aantal kittens dat medio juni geboren zal worden is dat eventueel voor kittens van Aoibhe en anders voor een toekomstig nestje van Diya, dat hopelijk ook dit jaar nog geboren zal worden. 

 

Testen op allergie is bij ons momenteel niet mogelijk. Vanwege de ragdolls - die niet net zoals de siberen hypo-allergeen zijn - was dat al beperkt, maar de kamer die we daarvoor beschikbaar hadden is vanwege het thuiswerken niet meer ragdoll-vrij. We hopen dit in de toekomst wel weer te kunnen bieden, maar de komende maanden verwachten we daar zeker nog geen verandering in. 

 

We willen graag kennismaken met mensen die niet allergisch zijn en die bij voorkeur 2 kittens willen of al één of meerdere katten in huis hebben. Op 5 juni kunnen we nog een afspraak inplannen voorafgaand aan de geboorte van de kittens van Aoibhe, lukt dat niet dan pakken we de kennismakingsbezoeken weer op wanneer de kittens een week of 6 oud zijn. 

 

Wanneer je interesse hebt in één of meerder kittens, dan ontvangen we graag een mail met wat informatie:

  • Gezinssamenstelling en woonsituatie
  • Of je 1 of 2 kittens wenst
  • Of er al een andere kat of katten in het huishouden zijn en zo ja, een korte beschrijving van hun karakter en afkomst (dit omdat we graag onze kittens zo goed mogelijk willen matchen)
  • Wat je ideeën zijn over de kat naar buiten laten gaan
  • Of 5 juni een optie is voor een kennismakingsbezoek
  • Mobiel telefoonnummer 

Wij nodigen slechts enkele mensen uit omdat we iedereen op de wachtlijst ook een realistische kans op een kitten willen geven. En dan nog hebben we geen invloed op de natuur!

 

Ter info: er zijn momenteel 320 nieuwsbrieflezers. We verwachten dat we een heel aantal mensen voor dit moment helaas moeten gaan teleurstellen. Uiteraard gunnen we iedereen een leuk sibeertje, maar de vraag is op dit moment heel erg veel groter dan het aanbod. We doen deze oproep alléén in deze nieuwsbrief en niet via andere kanalen.

Graag ontvangen we uiterlijk aanstaande donderdag 27 mei een mailtje wanneer je interesse hebt in een kennismakingsbezoek om een plekje op de wachtlijst te krijgen. Ons mailadres is info@catterybeautifulbear.nl. Uiterlijk zaterdag 29 mei reageren we op de ontvangen mails