· 

Nieuwsbrief 8 - oktober 2020

De afgelopen maanden stonden in het teken van de kittens van ons B-, C- en D-nestje. Inmiddels zijn alle kittens verhuisd. In deze nieuwsbrief blikken we terug en laten we weten hoe het nu met de kittens en hun moeders gaat. 

 

De fotocredits van de kittenfoto's in deze nieuwsbrief zijn voor het huidige personeel van onze Beautiful Bears. 

 

Mystic

Mystic is op 20 april moeder geworden van ons B-nestje. Er werden 5 prachtige kittens geboren, 3 poesjes en 2 katertjes. Een week later beviel Tennessee middels een keizersnede van katertje Colorado en zonder enkel probleem ontfermde Mystic zich ook over hem. Andersom moederde Tennessee ook net zo hard over de kittens van Mystic. Zodoende groeiden de vijf kittens van Mystic en Colorado gezamenlijk op met twee moeders. 

 

Na de eerste vaccinatie werd Black Velvet behoorlijk ziek, waardoor ze 3 dagen in het dierenziekenhuis opgenomen is geweest. De opname werd gevolgd door bijna 3 weken twee maal daags een bezoek aan het dierenziekenhuis voor het toedienen van een onderhuids infuus en medicatie. We hebben zeer uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek laten doen, maar hier kwamen geen bijzonderheden uit. De conclusie van de specialisten was dan ook dat het een (buikgriep)virus moest zijn. Tegen een virus is weinig te doen, behalve het lichaam ondersteunen tijdens het uitzieken. We hebben op meerdere momenten tussen hoop en vrees geleefd, maar gelukkig heeft ze het virus met glans overwonnen.

 

Ondertussen was Mystic - ondanks de aanwezigheid van de kittens - al een aantal keren krols geweest. Om haar de kans te geven bij te komen van de zwangerschap en het verzorgen van de kittens, hebben we ervoor gekozen om haar op Suprelorin te zetten. Dt is een staafje ter grootte van een rijstkorrel, dat net zoals de chip in het nekvel wordt ingebracht. Mystic is sindsdien enorm gegroeid, ze is al lekker aangekomen en haar vacht is werkelijk prachtig en vol. Hoe lang de Suprelorin zal werken is onbekend, meestal ongeveer anderhalf jaar. We laten haar lekker genieten van de rust, zonder hormonale pieken en dalen. 

 

Inmiddels zijn alle kittens verhuisd naar hun nieuwe blikopeners. Black Velvet is samen met Butter Cup verhuisd naar een leuk stel waar ook een Perzische kat in huis is. Zij gaan nu als Peanut en Butter door het leven. Bay Breeze luistert nu naar de naam Arun en woont nu bij zijn grote broer uit ons nestje van vorig jaar. Bella Donna heeft in Lumica's Larsson een lief maatje gevonden. Bermuda Rose is verhuisd naar cattery Siberian Sweetheart. We hopen dat ze volgend jaar lieve, mooie en gezonde kittens op de wereld zal zetten!

Tennessee

Zoals hierboven beschreven en eerder in een nieuwsbrief vermeld, is Tennessee eind april middels een keizersnede bevallen van een katertje die we Colorado hebben genoemd. Tennessee herstelde snel van de ingreep en ze heeft heerlijk gemoederd over de kittens van Mystic en haar eigen Colorado.

 

Inmiddels heeft Colorado de naam Loki gekregen en is hij samen met zijn moeder verhuisd naar een stel dat helemaal in de zevende hemel is met deze twee schatjes. Wij zijn ontzettend blij dat Tennessee en Colorado/Loki samen konden verhuizen!

Aoibhe

Op 7 juni is Aoibhe bevallen van het D-nest. Het eerste kitten werd helaas levenloos geboren, maar gelukkig hebben we volop kunnen genieten van de overige 4 kittens. De twee broertjes en twee zusjes konden het ontzettend goed met elkaar vinden. Het kwam niet vaak voor dat er een kitten apart aan het slapen of spelen was, de rest was dan eigenlijk altijd dicht in de buurt. 

 

De geboorte van de kittens betekende niet alleen dat Aoibhe voor het eerst moeder werd, maar ook dat Mystic voor het eerst oma werd. We hebben besloten om Diya in de cattery te houden, wat inhoudt dat we nu 3 generaties in huis hebben. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

 

In september zijn de overige drie kittens verhuisd. Deneb en Dabih zijn samen naar hun nieuwe blikopener gegaan en heten nu Dzjengis en Lilly. Dalim is verhuisd naar een huis waar Siberische kat Simba al woonde. Hij heet nu Frummel en was meteen al dikke maatjes met Simba. 

Diya

Diya is het poesje in het D-nest van Aoibhe dat bij ons is gebleven. Ze is hartstikke lief met onze ragdolls en ze daagt haar moeder en oma regelmatig uit om lekker te spelen. 

 

Voor Diya hadden we een maatje op het oog, namelijk het poesje Pravda Pamina van Maranovski. Een schitterend poesje met een mooie stamboom en een mooie aanwinst voor onze cattery. Pravda is ongeveer 7 weken jonger dan Diya en Pravda eind oktober kwam ze bij ons wonen. Al snel waren Diya en Pravda goede maatjes, maar na een paar dagen werd door de dierenarts vastgesteld dat Pravda een vergroeiing in het uiterste botje van haar staartje had. Voor Pravda is dat geen enkel probleem, maar een fokcarrière is dan geen optie in verband met het risico op kittens met open gehemeltes, open buikjes en open ruggetjes. Fokken met een 'defect' is niet toegestaan en los daarvan vinden we dat zelf ook ethisch niet verantwoord. De fokkers van Pravda hadden dezelfde mening en waren net zo beduusd over deze onverwachte wending als wijzelf. We besloten samen om Pravda weer terug naar de fokker te laten gaan. Ze was pas een paar dagen bij ons en daarom kon ze zonder problemen nog terug naar de voor haar bekende groep katten. In de korte tijd dat ze bij ons was, waren we al enorm aan haar gehecht dus er zijn behoorlijk wat tranen gevloeid rondom haar vertrek... Toch was dit de beste oplossing voor Pravda en dat vinden we belangrijk. Haar belang weegt zwaarder dan onze emoties. 

 

Toen Pravda eenmaal opgehaald was, was Diya best even van slag. Haar maatje was immers weg. Gelukkig was ze anderhalve dag later weer gewend aan de situatie en speelt en knuffelt ze weer als vanouds met onze andere katten. 

 

Rosso

Ros Sodisera Mongattone zoals Rosso officieel heet, heeft zich ontwikkeld tot een prachtige jonge kater. Hij is behoorlijk gespierd en ontzettend lief. 

 

In juni is Rosso vader geworden van ons D-nest. Zijn ontspannen karakter en mooie looks heeft hij aan alle kittens doorgegeven. In mei is bij cattery Siberian Sweetheart het J-nest geboren waar Rosso de vader van is. Ook heeft Rosso bij cattery Maranovski voor nakomelingen gezorgd, namelijk het Q-nest dat in oktober geboren is. 

 

We hopen dat Rosso ook volgend jaar weer voor een aantal lieve, schattige en gezonde nakomelingen zal zorgen.

 

Nog even dit

Dit jaar zijn we behoorlijk druk geweest met de zorg voor de 10 kittens die er geboren zijn. Een keizersnede, een bevalling die deels bij de dierenarts plaatsvond, een doodgeboren kitten en een kitten dat behoorlijk ziek was kwamen bovenop de reguliere zorg van het wegen, eten, drinken, spelen, kattenbakken scheppen en reinigen, socialiseren, ontwormen, vaccineren en de sterilisatie/castratie. Ook hebben we alle kittenkopers regelmatig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en hebben we de nieuwe blikopeners zo vaak zij wilden op bezoek gehad voordat de kittens mochten verhuizen. Ondanks alle tijd die hier in gaat zitten, de spanning die soms ontstaat wanneer het tegenzit en eerlijk is eerlijk  ook het financiële plaatje dat heus niet zo rooskleurig is, zouden we deze ervaringen voor geen goud willen missen. Onze katten blijven onze passie en als we een fotootje van onze verhuisde kittens krijgen, zijn we zo trots als een pauw. We vinden het geweldig dat we weer heel wat mensen blij hebben kunnen maken met een prachtige en lieve Beautiful Bear!

 

In september moest ik (Femke) onverwacht geopereerd worden aan mijn hand. Het herstel duurde langer dan verwacht en is zelfs nog gaande. Mocht het zo zijn dat we door alle drukte rondom de kittens en de recente operatie verzuimd hebben te reageren op een bericht, laat ons dat dan weten. We hebben steeds geprobeerd binnen enkele dagen te reageren, hopelijk is er geen bericht tussen wal en schip terecht gekomen. Wacht je nog op een reactie, help ons dan gerust herinneren. 

 

Medio november staat er voor mij een buikoperatie op de planning, met een verwacht herstel van 6 tot 8 weken. De rest van dit jaar plannen we daarom geen kennismakingsbezoeken meer in. Neem vanaf de jaarwisseling gerust weer contact met ons op, we plannen vanaf dan graag weer kennismakingsbezoeken in voor de kittens die hopelijk in de late lente/zomer van het nieuwe jaar geboren gaan worden.