· 

Nieuwsbrief 7 - juni 2020

In deze nieuwsbrief vertellen we over de geboorte van Aoibhe's kittens, laten we weten nog op zoek te zijn naar personeel voor Tennessee samen met haar zoon Colorado en geven we een update van onze oudste kittens.

 

Aoibhe is bevallen

Op zondag 7 juni was Aoibhe al de hele dag erg onrustig. Ze zocht rust en steun bij onze superlieve ragdoll Beer, een gecastreerde kater van bijna 7 jaar oud. Aoibhe en Beer zijn echte maatjes en dat was ook nu weer goed te merken. 

 

Aoibhe kon geen lekkere lighouding meer vinden en ze verhuisde steeds van het bed naar de werpkist.

Ze kreeg lichte weeën die laat in de middag overgingen naar persweeën. Het persen leek niet goed door te zetten en ze oogde vermoeid. Rond half 6 zagen we daar toch de voetjes van het eerste kitten. Ook toen zetten de weeën niet voldoende door. We hebben de dierenarts gebeld en rond 6 uur waren we daar met Aoibhe en het ongeboren kitten.

 

Bij aankomst bij de dierenarts werd het eerste kitten toch geboren. De dierenarts nam het over ze moest al snel concluderen dat het kitten niet in leven was. Dat was erg verdrietig nieuws. Aoibhe was duidelijk zwanger van meer dan één kitten en het was dan ook spannend of en hoe de andere kittens ter wereld zouden komen. Na een tijd die een eeuwigheid leek, werd er nog een kitten geboren. Dit kitten was in leven en deed het goed. We wilden al naar huis gaan om de rest van de bevalling thuis voort te zetten, toen er nog een kitten werd geboren. Na deze geboorte leek Aoibhe even rust te nemen en zijn we snel naar huis gegaan. Bevallen in een vertrouwde omgeving is toch veel fijner dan bij de dierenarts.

 

Thuis zijn er nog twee kittens geboren. Uiteindelijk is Aoibhe bevallen van vijf kittens, waarvan het eerste kitten het niet gered heeft. We eren hem door de kittens namen van sterren te geven. De namen zijn als volgt:

 

 • Dabih (black tortie tabby poesje)
 • Dalim (black tabby katertje)
 • Deneb (black solid katertje)
 • Diya (black tortie tabby poesje)
 • Dofida, dat 'onze ster' betekent, is de naam voor het overleden black tabby katertje

 

Het gaat ontzettend goed met moeder en de vier kittens. Ze groeien lekker en mama ligt er tevreden bij. 

Al deze kittens staan in optie. We verwachten dat de opties omgezet zullen worden in reserveringen wanneer de kittens een week of 6 oud zijn. 

 

Beschikbaar: Tennessee en haar zoon Colorado

We dachten het platina mandje gevonden te hebben voor deze twee lieverds, maar vandaag is bekend geworden dat we voor Tennessee (geboortedatum 9 maart 2018) en Colorado (geboortedatum 28 april 2020) alsnog een huisje zoeken waar ze samen naartoe mogen verhuizen. 

Tennessee is een enorme knuffelkont. Ze zit niet vaak op schoot, maar ze laat geen kans voorbij gaan om even een kopje te geven. En dat kopje krijg je van haar hele lichaam, tot en met het puntje van haar staart. Ook onze andere katten worden zo door haar benaderd.

 

Tennessee is vriendelijk naar mensen en de andere katten, ontzettend nieuwsgierig, en ze heeft een behoorlijke mate van zelfverzekerdheid. Daarnaast is ze een ontzettend lieve en zorgzame moederpoes. In geval van onbekend bezoek, kijkt ze wel heel even de kat uit de boom.

 

Ze is gek op eten. Elk geluid dat op eten lijkt, trekt haar aandacht. Eten koken met Tennessee in de buurt is een uitdaging, want ze ligt al op de loer voor het geval er iets lekkers te scoren valt. Het maakt niet uit wat dat is, want bijvoorbeeld kikkererwten vallen ook in die categorie… Naast eten is ze gek op allerlei spelletjes. Speelgoed met veren zijn favoriet.

 

Als Tennessee naar de dierenarts moet, ervaart ze zeer veel stress van het rijden in de auto. Van haar zelfverzekerdheid is dan nog maar weinig over. Haar meenemen naar familie, vrienden of een pension is dan ook geen goed idee voor Tennessee.

 

Tennessee is gezond, negatief getest op Fiv en FeLV, middels echo op HCM, PKD en CIN en via dna op PKdef. Voordat ze verhuist, zal ze nog eenmaal middels echo op HCM worden gescreend.

Colorado is het enige kitten van Tennessee en het laatste kitten van W. Ch. Sarsibi Zhenikh van cattery Siberian Sweetheart. Omdat hij 8 dagen jonger is dan zijn halfbroertjes en -zusjes van het nestje van Mystic, is hij onze 'Baby Co', zoals we hem liefkozend noemen. Hij kijkt heel goed naar wat de andere kittens doen en hij probeert dat dan al snel na te doen. Het opgroeien met de iets oudere kittens zorgt ervoor dat Colorado al heel vroeg heel veel heeft geleerd. De liefde voor eten heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder geërfd, want dit mannetje zat nog eerder dan zijn 8-dagen-oudere halfbroertjes en -zusjes brokjes te eten! Colorado wil heel graag bij de andere kittens zijn en ook van ons krijgt hij graag aandacht. Co is niet een heel druk kitten en hij kan zich ook heel leuk even alleen vermaken met een balletje of een ander speelgoedje. Colorado is helemaal verzot op zijn moeder en zijn moeder natuurlijk op hem. Hij daagt Tennessee vaak uit om even samen te dollen.

Wij zien Tennessee en Colorado graag samen verhuizen naar een huis waar geen andere katten of huisdieren zijn. Omdat Tennessee bij ons erg geniet van het buiten zijn, zoeken we een huis waar ze beiden afgeschermd naar buiten kunnen. Omdat we eigenlijk nog veel langer van Tennessee hadden willen genieten, valt het afscheid ons zwaar. We zouden in de toekomst graag nog eens met haar willen komen knuffelen.

Tennessee en Colorado kunnen vanaf 1 augustus verhuizen. Tennessee is reeds gecastreerd (baarmoeder, eileiders en eierstokken zijn tijdens de keizersnede verwijderd) en Colorado zal voor de verhuisdatum eveneens gecastreerd worden.

 

Interesse in Tennessee & Colorado?

 

Als je in aanmerking wilt komen voor dit geweldige duo, dan willen we graag wat informatie ontvangen:

 

 • Waarom reageer je op Tennessee en Colorado?
 • Wat is de gezinssamenstelling?
 • Hoe vaak is er iemand thuis?
 • Zijn er andere huisdieren aanwezig? 
 • Waarom wil je graag een Siberische kat?
 • Is er sprake van een allergie voor katten?
 • Wat is je ervaring met katten?
 • Hoe organiseer je de zorg voor dit stel als je op vakantie gaat of langer van huis bent?
 • Kunnen ze naar buiten en zo ja, hoe zorg je voor zijn/haar veiligheid?

 

Wij zien je reactie graag tegemoet via info@catterybeautifulbear.nl. Wij proberen in het weekend van 27-28 juni te reageren op de ontvangen reacties. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact op (bij voorkeur per mail).

 

Onze oudste kittens

Met alle kittens gaat het hartstikke goed. De kittens van Mystic (ons 'B-nestje') waren afgelopen maandag 8 weken oud en hun gewichten waren meer dan prima.

 

Alle kittens zijn gereserveerd. Black Velvet en Butter Cup blijven samen en gaan voortaan als Peanut & Butter door het leven. De knappe Bay Breeze gaat Arun genoemd worden en zal verhuizen naar een kitten uit ons A-nestje van vorig jaar. Bermuda Rose gaat naar cattery Siberian Sweetheart en we hopen dat ze in de toekomst mooie kittens mag voortbrengen. Bella Donna blijft in onze cattery.

 

Gelukkig mogen we nog een heel aantal weken van dit heerlijke stel genieten voordat ze gaan verhuizen!