· 

Voorstellen kittens, kittens en Tennessee beschikbaar

Even voorstellen!

Onze kittens van het B-nest zijn nu bijna 5 weken oud en Colorado is bijna 4 weken oud. We stellen ze graag aan onze nieuwsbrieflezers voor. 

 

Bay Breeze - status: optie

Geboortedatum: 20 april 2020

 

Bay Breeze is een lief mannetje. Hij kan je heerlijk aan zitten kijken en zachtjes piepen om aandacht. Hij is speels, maar wat rustiger in z’n spel dan zijn nestgenootjes. Omdat Bay Breeze erg van spelen houdt, gunnen we hem een huishouden met een maatje. Op dit moment staat Bay Breeze in optie en wanneer de optie omgezet wordt in een reservering, zal hij bij een Beautiful Bear uit ons A-nest gaan wonen.

 

Bella Donna - status: evaluatie

Geboortedatum: 20 april 2020

 

Bella Donna is ontzettend nieuwsgierig en ontdekt graag de wereld om haar heen. Ze was niet voor niets de eerste die de ruimte rondom de werpkist ging ontdekken. Ze is erg zelfverzekerd, weet wat ze wil en dat zal ze je laten merken. Ze zoekt veel contact met ons en regelmatig staat ze te piepen om opgepakt te worden. Ze is ook gek op de aandacht van haar broertjes en zusjes.

 

 

Bermuda Rose - status: evaluatie

Geboortedatum: 20 april 2020

 

Bermuda Rose is een meisje met pit en houdt van stoeien met haar broertjes en zusjes. Qua karakter en gedrag is ze echt een mengelmoes van al haar broertjes en zusjes. Ze is lief, mensgericht en erg speels. Ze trekt veel op met Bella Donna en omdat Bella Donna zo avontuurlijk is, gaat Bermuda Rose daar al snel in mee.

 

 

 

Black Velvet - status: evaluatie

Geboortedatum: 20 april 2020

 

Black Velvet is een ondeugend en speels meisje. Ze is altijd haar broertjes en zusjes aan het uitdagen voor een spelletje. Als mama langs komt lopen, probeert ze nog gauw even haar staart te vangen. Ook is ze gek op klimmen. Black Velvet is een heel actief poesje dat vaak het liefst rennend en springend door het leven gaat. Ze is een echte avonturier en ze is erg slim. Zo had ze als eerste in de gaten waar de kattenbak voor bedoeld was.

 

Butter Cup - status: beschikbaar

Geboortedatum: 20 april 2020

 

Dit ventje is al een hele vent. Hij is namelijk net even wat groter en zwaarder dan de andere kittens. We vergelijken hem met een dieseltje. Het duurt even voordat hij op gang komt, maar eenmaal op gang dan gaat hij ervoor. Butter Cup houdt enorm van spelen; Bay Breeze en Colorado zijn zijn grootste speelmaatjes. Wel is hij af en toe wat lomper in z’n spel dan de rest en walst hij bij wijze van spreken over ze heen. Dit heeft meer met zijn formaat dan met zijn karakter te maken, want Butter Cup is zeker geen macho mannetje, liever bekijkt hij even de situatie voordat hij zich in het spel mengt. Voor Butter Cup zoeken we een huishouden met een maatje.

 

Colorado - status: beschikbaar

Geboortedatum: 28 april 2020

 

Colorado is de baby van het stel, want hij is 8 dagen jonger dan de rest. Desondanks houdt hij zich erg goed staande en leert hij ontzettend snel van zijn halfbroertjes en -zusjes. Colorado houdt erg van spelen met de rest van het stel, maar hij kan ook heel goed alleen nieuwe spelletjes ontdekken. Zo kan hij zich in z’n eentje heel goed vermaken met een balletje of ander speelgoed. Colorado is wat rustiger dan de andere kittens, desondanks zien we hem graag met of naar een maatje verhuizen.

 

 

Gouden mandje gezocht voor Tennessee

Tennessee - status: beschikbaar (herplaatser)

Geboortedatum: 9 maart 2018

 

Tennessee is een enorme knuffelkont. Ze zit niet vaak op schoot, maar ze laat geen kans voorbij gaan om even een kopje te geven. En dat kopje krijg je van haar hele lichaam, tot en met het puntje van haar staart. Ook onze andere katten worden zo door haar benaderd.

 

Tennessee vriendelijk naar mensen en de andere katten, ontzettend nieuwsgierig, en ze heeft een behoorlijke mate van zelfverzekerdheid. Daarnaast is ze een ontzettend lieve en zorgzame moederpoes. In geval van onbekend bezoek, kijkt ze wel heel even de kat uit de boom.

 

Ze is gek op eten. Elk geluid dat op eten lijkt, trekt haar aandacht. Eten koken met Tennessee in de buurt is een uitdaging, want ze ligt al op de loer voor het geval er iets lekkers te scoren valt. Het maakt niet uit wat dat is, want bijvoorbeeld kikkererwten vallen ook in die categorie… Naast eten is ze gek op allerlei spelletjes. Speelgoed met veren zijn favoriet.

 

Als Tennessee naar de dierenarts moet, ervaart zeer veel stress van het rijden in de auto. Van haar zelfverzekerdheid is dan nog maar weinig over. Haar meenemen naar familie, vrienden of een pension is dan ook geen goed idee voor Tennessee.

 

Tennessee is gezond, negatief getest op Fiv en FeLV, middels echo op HCM, PKD en CIN en via dna op PKdef. Voordat ze verhuist, zal ze nog eenmaal middels echo op HCM worden gescreend.

 

Wij zien Tennessee graag samen met een kitten verhuizen naar een huis waar geen andere katten of huisdieren zijn. Omdat ze bij ons erg geniet van het buiten zijn, zoeken we een huis waar ze afgeschermd naar buiten kan. Omdat we eigenlijk nog veel langer van Tennessee hadden willen genieten, valt het afscheid ons zwaar. We zouden in de toekomst graag nog eens met haar willen komen knuffelen.

 

Voor Tennessee vragen we een vergoeding.

 

Interesse?

Het kitten met de status ‘optie’ zal naar verwachting binnenkort gereserveerd worden. De kittens met de status ‘evaluatie’ houden we nog even in evaluatie totdat we de knoop door kunnen hakken welke poesjes in het fokprogramma opgenomen zullen worden. Eén van deze poesjes zal zeker nog beschikbaar komen. Op dit moment kan er niet worden gereageerd op kittens met de status ‘optie’ en ‘evaluatie’.

  

Als je in aanmerking wilt komen voor een kitten, dan willen we graag wat informatie ontvangen:

  • Op welk kitten/kittens/kat reageer je en waarom?
  • Wat is de gezinssamenstelling?
  • Hoe vaak is er iemand thuis?
  • Zijn er andere huisdieren aanwezig? In geval van een andere kat of katten, hoe is het karakter en de leeftijd?
  • Waarom wil je graag een Siberische kat?
  • Waarom wil je graag een kitten van onze cattery?
  • Is er sprake van een allergie voor katten?
  • Wat is je ervaring met katten?
  • Hoe organiseer je de zorg voor de kat als je op vakantie gaat of langer van huis bent?
  • Kan de kat ook naar buiten en zo ja, hoe zorg je voor zijn/haar veiligheid?

 

Wij zien je reactie graag uiterlijk donderdag 28 mei tegemoet via info@catterybeautifulbear. In geval van reageren, ontvangen we graag per huishouden één reactie. Reageren namens iemand anders is niet mogelijk. Wij proberen in het weekend van 30 mei tot en met 1 juni kennismakingsgesprekken in te plannen met de mensen van wie wij denken dat dit de beste match zal zijn. Na 1 juni zal de cattery ongeveer een maand gesloten zijn in verband met de aanstaande bevalling van Aoibhe. Wij gunnen haar de rust om stressvrij te bevallen en van haar kittens te genieten.

 

Let op: reageren op een kitten/herplaatser geeft geen recht op een kitten/herplaatser! Onze nieuwsbrief heeft inmiddels 115 abonnees en we hebben slechts een paar kittens en een herplaatser beschikbaar. We zullen dus helaas heel veel mensen moeten gaan teleurstellen.....

 

Mocht je meer willen weten over onze werkwijze, kijk dan hier op onze website. Voor vragen zijn wij bij voorkeur per mail bereikbaar.