· 

Tennessee is moeder geworden!

Linksboven: Colorado net geboren, nog bij de dierenarts

Rechtsboven: drinken bij Mystic (uiterst rechts)

Linksonder: een zus als hoofdsteun

Rechtsonder: lekker warm bij mama.

 

Een paar dagen nadat Mystic en Zhenikh samen een beschuitje hebben gegeten, heeft Tennessee het ook gezellig gehad met Zhenikh. Net zoals de vorige keren dachten we ook nu dat dit bezoekje niet tot een zwangerschap had geleid. Ze vertoonde namelijk niet de tekenen van een zwangerschap. Ze kwam

niet aan, had geen roze tepels, gedroeg zich niet anders.

 

Na 5 a 6 weken dachten we aan schijnzwangerschap omdat ze wat in gewicht toenam. Pas de laatste dagen hadden we de indruk dat ze misschien toch wel echt zwanger was, ook al voelden we geen leven in haar buik.

 

Afgelopen dinsdag maakte ze ons rond half 4 wakker. Ze was wat onrustig, maar er was nog geen sprake van een bevalling. Een aantal uren later zag ik dat ze wat bloed had verloren en ze had de eerste voorzichtige wee. Vanwege het bloedverlies hebben we toch maar even de dierenarts gebeld. Er werd geadviseerd om ondanks de weeën, die

ondertussen persweeën waren geworden, toch voor een echo te komen. Ten zag er tegen die tijd al uitgeput uit, wat ons overhaalde om toch met haar naar de dierenarts te gaan.

 

Bij de dierenarts werd iets na het middaguur een echo gemaakt. Er was een kitten zichtbaar, maar het vertoonde geen teken van leven. Na overleg met de arts moest besloten worden tot een keizersnede. Wie weet zat er toch nog (onzichtbaar) een kitten in en hoe dan ook, het moest er toch uit.

 

Tijdens de operatie bleek dat Tennessee’s baarmoeder vol met pus zat en deze was dan ook niet meer te redden. En wat een verrassing... het levenloze kitten bleek toch nog in leven te zijn!

 

Eenmaal thuis was Tennessee nog erg suf van de narcose. Colorado had honger en afkoeling lag op de loer, dus we hebben hem lekker warm bij z'n halfbroers en -zussen gezet. Mystic vond hem een beetje gek ruiken, dus ze ging hem meteen lekker wassen en Colorado kon lekker melk drinken bij Mystic.

 

Een dag later was Tennessee 's ochtends nog steeds erg suf. Rond de middag knapte ze op en hebben we Colorado even bij haar gezet. Haar moederinstinct nam het over. Ze maakte geluidjes naar hem en begon

hem voorzichtig te wassen. Toen hij bovenop haar ging klimmen, vond ze het wat spannend worden en we zetten Colorado terug in de werpkist bij de rest. Dat was het moment dat Tennessee zonder aarzelen de kist in stapte en ging moederen over Colorado én de kittens van Mystic. Wat een geluk, want zo kreeg Colorado toch nog de

gezonde biest van zijn moeder binnen.

 

Mystic moest even wennen aan het feit dat Tennessee in de werpkist was gaan liggen en echt niet van plan was om er nog uit te gaan. Uiteindelijk stapte ze er ook gewoon bij en hoewel het wat krap is voor twee volwassen poezen en 6 kittens, hebben ze hun draai gevonden. Het resultaat is een tevreden samengesteld gezinnetje met

twee moeders en zes kittens. De kittens drinken bij beide moeders, beide moeders zorgen voor alle kittens.

 

Alle kittens hebben dezelfde papa, namelijk World Champion SarSibi Zhenikh van cattery Siberian Sweetheart.