Screening HCM, PKD en CIN Mystic

Allereerst wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

 

Op vrijdag 21 december zijn we met Mystic naar de dierenarts geweest voor echografisch onderzoek naar HCM, PKD en CIN. Alle waarden zijn normaal. Wij hebben ervoor gekozen om de testresultaten op te laten nemen in de database van Pawpeds, om zo een bijdrage te leveren aan het gezondheidsprogramma en omdat we transparant willen zijn over de resultaten.

 

HCM (Hypertrofische Cardiomyopathie) is een verdikking van (een deel van) de hartspier, wat vaak een erfelijke oorzaak heeft. PKD (Polycystic Kidney Disease) is een erfelijke ziekte waarbij er cystes in de nieren ontstaan. CIN (Chronische Interstitiële Nefertitis) is een andere nierziekte die erfelijk kan zijn. In geval van CIN gaan de niercellen stuk en ontstaat er bindweefsel, waardoor de nier verschrompelt.

 

Wij zijn erg blij met het goede nieuws dat de echo's normale waarden lieten zien met betrekking tot de harstpier en de nieren. Dit betekent dat Mystic bij een volgende krolsheid een bezoekje mag gaan brengen aan een kater.